Nybygning af villa på kuperet og skrående grund i det naturskønne område nær Risskov hospitalspark. I sin form forskyder og fortander bygningskroppen sig tre gange og skaber læ og rum til uforstyrret udeophold på de store træterrasser mod syd og vest. De store glaspartier med integreret solafskærmning på sydvestvendte facader skaber gode lysforhold for boligens rum, og trækker naturen med ind i boligen.

Bygningens højde stiger fra nord til syd, og tilpasser sig naturligt terrænet, ved at spejle grundens hældning. Bygningens østfacade med sammenhængende garage og overdækket indgangsparti byder velkommen mod en mindre lokal grusvej der er den primære ankomstvej. På sydsiden etableres en lille solgård med terrasserende plantekasser med grønne bede og planter, hvorfra det er udgang og udsigt fra fitness/wellness afdelingen i kælderen. Bygningen udføres som et fuldmuret hus i lyse/gullige mursten der skaber pendant til Bindesbøl psykiatriske hospital med sine gullige nuancer. Husets øvrige materialer består af trælameller, zink, mørke alu og enkelte trærammer. Indv. udføres vægge i vandskuret og blankt murværk med egetræs plankegulve og ege listelofter.

Læs mere...
Sted: Risskov
Bygherre: Privat bygherre
Omfang: 310 kvm
Status: Under opførelse
År: 2019
Flipp Arkitekter - nybygning - Bækkelundsvej
Flipp Arkitekter - nybygning - køkken - Bækkelundsvej
Flipp Arkitekter - nybygning - Bækkelundsvej
Flipp Arkitekter - nybygning - stueplan - Bækkelundsvej
Flipp Arkitekter - nybygning - kælderplan - Bækkelundsvej