Ny tagetage på ældre villa i bynære omgivelser i Aarhus N ved Christiansbjerg.

Eksist. uudnyttet tagkonstruktion fjernes og der udføres en ny trempeltagkonstruktion med høj rejsning, og store kviste. Trempeltaget udføres med sorte trælister, sort tagpap med lister og med minimalistisk og stram detaljering.

Den eksist. gule tegl i stueplan bevares på hovedhuset, mens udestuen strammes op, og bindes sammen med trempelkonstruktionen i form af materialevalg, og detaljering. Der udføres en lille tagterrasse på taget over udestuen, hvorfra der er havkig ud over Aarhusbugten. Indv. åbnes der op mellem entré og køkken/alrum hvorfra der etableres adgang til den nye 1. sal via åben trappe. På 1. salen udføres der 3 nye værelser, et WC/baderum samt et åbent fællesområde.

Baggrund for projektet:

Projektet er udført for en ung børnefamilie der ønskede mere plads, og have overvejet en tilbygning i stueplan. De havde også et ønske om at udskifte/renovere taget, da der var begyndende utætheder. Familien var meget glade for deres sydvendte have, og bruget meget tid udendørs med afslapning på terrassen og leg i haven.

En tilbygning i stueplan ville optage meget plads i haven, og give store skygger, hvorfor vi foreslog at bygge opad, med en ny trempel tagkonstruktion. På denne måde fik familien mere plads, nyt tag, samt bevaret og tilføjet mere udeareal (tagterrasse).

Læs mere...

Sted: Aarhus N
Rolle: Privat bygherre
Omfang: 90 kvm ny tagetage
Status: Skitsering afsluttet
År: 2018
Status: Under opførelse
Samarbejdspartner: Erik Nord arkitekter