Faseopdelt renovering og ombygning af villa på kuperet og skrående grund i naturskønne Skåde bakker nær skov og strand.

Huset er efterisoleret og beklædt med varmebehandlet fyrtræ som facademateriale og sort tagpap på taget. Indv. er der åbnet op mellem køkken og stuen, etableret nye børneværelser og lofter ført til kip. Huset er åbnet op mod naturen og der er skabt en glidende overgang mellem ude og inde via de store terrasser mod øst og syd/vest.

Dette projekt startede som en køberrådgivningssag, hvor en ung familie bestående af 2 voksne,1 barn, samt endnu 1 barn på vej, ønskede at udskifte deres lejlighed i byen, med et hus med mere plads og en have. Familien ønskede et moderne og arkitektonisk ”stramt/minimalistisk” hus, der samtidig havde ”varme, lys og højt til loftet” og gerne en miljøvenlig profil, med god sammenhæng mellem inde og ude.

Huset her havde den perfekte beliggenhed tæt på skov, strand og by, samtidig med at der var en stor grund/have i skønne omgivelser på stille vej. Det oprindelige hus bar præg af mange selvstændige tilbygninger uden en større sammenhængende plan, men vi så mulighederne i huset, og ud fra familiens ønsker, udførte vi i første omgang et skitseprojekt. Dette dannede grundlag for købet af huset, og det efterfølgende projekterings og ombygningsprojekt.

Det endelige resultat blev en smuk og harmonisk bolig hvor huset udv. har fået en ny ”skal” bestående af udv. efterisolering beklædt med miljøvenlig og vedligeholdelsesfrit varmebehandlet fyrtræ på facaderne, og nyt tagpaptag med indv. loft til kip. Der er tilføjet 2 nye børneværelser, åbnet op mellem stue og køkken, samt etableret en overdækket terrasse, og en stor udv. pergola/solterrasse. Projektet blev delt op i faser, så ombygningen og økonomien hermed kunne dele op, samtidig med at man sikrede sig en sammenhængende plan der sikrede at huset fungerede i alle faser. Fase 3 som endnu ikke er bygget omhandler en udvidelse af stuen, etablering af ny entre/hall og forbedret sammenhæng mellem stue og kælder.

Læs mere...
Sted: Skåde Bakker
Bygherre: Privat bygherre
Omfang: 180 kvm
Status: Færdigbygget
År: 2017
Flipp Arkitekter - ombygning - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - terrasse - have - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - stue - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - stue - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - terrasse - kælderplan - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - terrasse - stueplan - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - front - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - Baghave - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - front - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - front - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - terrasse - før - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - terrasse - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - stueplan - før - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - stueplan - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - kælderplan - før - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - kælderplan - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - snit - før - Søsterhøj - Skåde Bakker
Flipp Arkitekter - Ombygning - snit - efter - Søsterhøj - Skåde Bakker